(0)

Online Vodka Crystal Head Vodka Kopen

 

Over Crystal Head Vodka

Crystal Head Vodka is een merk wodka die wordt gestookt in de provincie Newfoundland and Labrador, te Canada. De wodka wordt geproduceerd door producent Globefill Inc. Het merk Crystal Head Vodka staat onder leiding van- en is opgericht door acteur Dan Aykroyd en de artiest John Alexander. De oprichting gebeurde in 2007.

Om tot de goede smaak te komen wordt de wodka vier keer gedistilleerd. Hierna wordt deze zeven keer gefilterd. Bij de laatste drie filteringen wordt gebruik gemaakt van “herkimer diamanten”. De flessen waar de wodka in gepresenteerd wordt is ontworpen door medeoprichter en kunstenaar John Alexander. De productie ervan wordt uitbesteed aan Bruni-glass, gevestigd in Milaan, te Italië.

Dan Aykroyd en John Alexander kwamen in 2007 op het idee om Crystal Head Vodka te gaan produceren. Dit had vooral de maken met het gebrek aan wodka zonder toegevoegde stoffen op de markt. Beide oprichters van Crystal Head waren erg gefascineerd van “The legend of the thirteen crystal skulls”. Hier is het design van de fles dan ook op gebaseerd. Het maken van de flessen ging echter niet zonder slag of stoot. Het heeft Bruni-glass dan ook twee jaar gekost om de perfecte versie van de fles te ontwikkelen. De eerste flessen Crystal Head werden verkocht in het zuiden van Californië, kort daarna werd hij ook beschikbaar in een aantal andere staten. In 2009 was de wodka te verkrijgen in de gehele V.S. en de rest van de wereld.

De productie van Crystal Head Vodka wordt door Globefill Inc. uitgevoerd in de distilleerderij “Rock Spirits” in Newfoundland. Bij de productie worden de granen 4 keer gedistilleerd tot 95% pure alcohol. Deze wordt dan met water teruggedrongen tot 40% alcohol. Hierna wordt de vloeistof 7 keer gefilterd, waarvan drie filteringen door middel van Herkimer diamanten. Dit filterproces zorgt ervoor dat de wodka zijn gladde smaak krijgt. De wodka van Crystal Head bevatten geen toegevoegde stoffen, is koosjer en glutenvrij.