Pravda Vodka

Pravda is een luxe Poolse vodka voor een echte vodka liefhebber. Pravda is ontstaan in 1743 toen een groep oudsten het geheim van fijne vodka ontdekte door een uniek vijf-stappen destillatieproces. Het vijf-stappen destillatieproces zorgt ervoor dat de vodka extreem fijn en zuiver is. Deze luxe Poolse vodka werd gemaakt in het district Bieksko-biala dat in het zuiden van Polen ligt. Hier lag ook een gebergte genaamd Karpaten die alle belangrijke eigenschappen bevat voor het maken van de beste vodka zoals het puurste bronwater en de mooiste rogge.

In tegenstelling tot Pravda wordt normale vodka vaak van maïskorrels gemaakt. Dit is een goedkoop graan en verwijdert de onzuiverheden goed uit vodka. Alleen zorgen maïskorrels voor een sterke vodka nasmaak. Daarom wordt Pravda geproduceerd met zoete roggeisjes die voor een zachte nasmaak zorgt. Echter zijn ze wel tien keer duurder dan maïs en houd je maar 1/3 over in tegenstelling tot maïs. Er is dus veel meer rogge nodig dan maïs dat de vodka een stuk prijziger maakt om te produceren. Verder krijgt de vodka een zachte en mellowere smaak door de zoete, late oogstrog uit de nabijgelegen Wielkopolska velden.

De enorm zuivere vodka is door de puurste grondstoffen een bijzondere en vooral erg lekkere vodka met een goede prijs-kwaliteitverhouding waar al zes generaties lang veel liefde aan wordt gegeven. Ondanks de bereiding een stuk prijziger en arbeidsintensiever ligt dan bij normale vodka die bereid wordt op basis van maïs zijn de verschillende eindresultaten sterkt te proeven.

Als beloning werd het Poolse vodkamerk Pravda in 2004 uitgeroepen als beste luxe vodka door experts van ‘the World Beverage Championships’ in San Francisco! Als laatste heeft Pravda ook flavour vodka in het assortiment opgenomen voor mensen die niet van pure vodka houden. Denk hierbij aan Pravda met een vleugje citroen, kersen of frambozen. De Pravda vodka zijn heerlijk te gebruiken in cocktails zoals Classic Cosmopolitan, Martini, Apple Cider, Coconut Island of een Peach Frappe.