Absolut Vodka

Absolut vodka - Absolut Wodka 

Het wereldbekende merk ‘Absolut Vodka’ is echter niet in Polen maar in Åhus ontstaan, een plaats in het zuiden van Zweden. Absolut Vodka is ontstaan nadat L.O. Smith’s een nieuwe destillatiemethode ontwikkelde. De concurrerende producenten in Zweden gebruikten destijds kruiden om de onzuiverheden te verwijderen maar dit was erg slecht voor de gezondheid. Met de destillatiemethode van L.O. Smith’s in 1879 werden de onzuiverheden op een natuurlijke manier verwijderd zonder dat het karakter van de grondstoffen verdwenen.

In 1979 ging het eerste 100% natuurlijke en glasheldere vodka op deze destillatiemethode de wijde wereld in, United States om precies te zijn. Ondanks dat het merk wereldbekend is geworden, wordt de vodka nog dagelijks gedestilleerd in Åhus door ongeveer driehonderd medewerkers. De vodka wordt gemaakt van harde wintergraan dat afkomstig is van een veld nabijgelegen.

Het water komt uit een lokale diepe bron en zelfs de glazen fles komt uit Åhus. Dit proces en destillatiemethode wordt ook wel “One Source” genoemd. Eén locatie, één graansoort, één waterbron en één reden waarom iedere fles Absolut Vodka hetzelfde authentieke karakter en smaakt heeft wereldwijd.

Elke dag wordt het destillatieproces verbeterd om jou de beste kwaliteit vodka met 100% natuurlijke ingrediënten te garanderen. Ondanks de productie in Åhus wordt gedaan, zit het hoofdkantoor tegenwoordig gevestigd in Stockholm.

Door de continue innovatie heeft de Absolut vodka heeft een unieke smaakbeleving gekregen. De vodka rust op geroosterde eik. Dit geeft het een nieuw karakter van een licht en gladde textuur met vleugjes van vanille, karamel en geroosterde eik. Doordat de vodka een neutrale geur en smaak bevat, zijn ze ideaal om te gebruiken voor mixdrankjes of heerlijke cocktails. Om haar klanten tegemoet te komen met boordevol inspiraties, heeft Absolut al meer dan 3.500 cocktail video’s en tutorials geplaatst op YouTube. Als laatste heeft Absolut Vodka naast haar klassieke assortiment ook een premium assortiment: Absolut Elyx.

 

Vodka van Absolut kopen

Wodka van Absolut koop je via Club Vodka. Ben je op zoek naar een Absolut vodka en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!