Absolut Vodka 4,5 Liter

Voor de echte Absolut liefhebber, nu kan je extra veel genieten met deze grote fles Absolut vodka!

€119,00
Debowa Crystal Oak 1L

Gemaakt uit een speciale selectie plantextracten is deze vodka een waar genot om te drinken.

€25,95
Absolut Vodka 70CL

Een heerlijke fles Absolut Vodka van het standaard formaat. Oud en vertrouwd, maar altijd lekker.

€13,50
Debowa Debowa Oak Thermo 1L

Deze Debowa Crystal Oak Vodka komt in een unieke ton, perfect voor geschenken.

€47,95
Outer space Alien Head Chrome + 2 glazen Giftpack 70CL

Op zoek naar een leuk geschenk? Deze Alien Head giftbox heeft een fles in de vorm van een alien hoofd en 2 shotglaasjes.

€39,95 €42,95
Absolut ELYX 70CL

Een heerlijke wintergraan vodka uit Zweden. Geniet van Absolut Elyx

€39,95
Absolut Vodka 5CL

Een mini flesje Absolut vodka zorgt altijd voor veel plezier!

€2,65
Outer space Alien Head Chrome 70CL

Deze Alien Head Chrome heeft een cool uiterlijk en is ideaal als cadeau of decoratie.

€34,95
Absolut Vodka 1 Liter

Een 1 liter fles van de heerlijke vodka uit Åhus, Zuid-Zweden. Geniet nu van één van s'werelds grootste vodka merken.

€18,50
Absolut Tomorrowland 70CL

Heerlijke Absolut vodka verpakt in een limited edition Tomorrowland zak.

€20,90
Absolut Vodka 35CL

Een heerlijke vodka uit Zuid-Zweden. Absolut vodka is gemaakt zonder toegevoegde suikers en is een waar genot voor jouw smaak papillen.

€8,95

Vodka Kopen - Wat is Vodka?

Vodka, ofwel 'klein water/watertje’ in het Russisch. Vodka is een heldere, kleurloze en meestal geurloze sterke drank dat vooral bekend is uit Polen, Rusland en Finland. 

Vodka wordt tot maximaal 96% gedestilleerd waarna het gefilterd wordt door houtskool en wordt verdunt met zuiver bronwater. De ingrediënten die vaak voorkomen in een vodka zijn: tarwe, rogge of gerst maar zo worden er ook wel eens aardappels gebruikt. Het alcohol percentage van de vodka ligt meestal tussen de 37,5% tot 70%.

Waar komt Vodka vandaan?

Vodka in zijn oorspronkelijke vorm zag het daglicht ongeveer 1000 jaar geleden, terwijl het niet 100% zeker is waar vodka precies vandaan komt of wie vodka als eerste heeft gedistilleerd, komt de drank waarschijnlijk uit Polen of Rusland. Terwijl hier geen duidelijk bewijs voor is, is dit wel waarschijnlijk omdat tussen het begin van de 15e en het einde van de 16e eeuw de vodka industrie in beide landen, Rusland en Polen, razendsnel groeide. 

Je zou misschien denken dat vodka altijd al een heerlijke versnapering is geweest, maar de drank werd eigenlijk altijd gebruikt voor medicinale doeleinden en zou volgens velen de vruchtbaarheid verhogen.

Alhoewel vodka hoogstwaarschijnlijk uit Polen of Rusland komt, heeft deze drank heel de wereld veroverd. Zo komen Grey Goose en Ciroc vodka uit Frankrijk en is Royal Dragon een vodka uit allerlei landen over de hele wereld. Zo wordt het gedistilleerd in Litouwen maar is het bedrijf gevestigd in Hong Kong. 

Vodka mixen

Deze iconische alcoholische drank is bekend rond de hele wereld en dat is niet zonder reden, want los van het feit dat pure vodka heel lekker is, is vodka ook zeer geschikt om te mixen met andere drankjes zoals energy drink, cola of bijvoorbeeld 7up. Wil je het toch wat ingewikkelder maken en een grotere explosie aan smaken maken? Dan kan je natuurlijk ook altijd heerlijke luxe vodka cocktails maken zoals een Bloody Mary of een Vodka Martini met heerlijke Belvedere of Beluga vodka.

Ben je op zoek naar wat inspiratie voor een lekkere vodka cocktail? Neem dan eens snel een kijkje in ons blog over onze top 3 vodka cocktails! Leer zelf hoe je een lekkere vodka cocktail maakt!