Premium Dutch Vodka

Premium Dutch Vodka 70CL

Vodka komt niet alleen uit Polen en Rusland. Proef nu deze heerlijke vodka van eigen bodem.

€19,98

Premium Dutch vodka - Premium Dutch wodka

De oprichting van Premium Dutch Vodka vond plaats in 2015. Het is dus nog zeker een nieuwe speler op de markt te noemen. De oprichting werd uitgevoerd door twee jonge ondernemers. Zij hadden de visie dat goede kwaliteit wodka ook goed puur drinkbaar zou moeten zijn. Hier zouden bartenders ook van kunnen profiteren, doordat zij dan met een wodka van hogere kwaliteit konden werken.

De twee ondernemers gingen na werktijd vaak samen een drankje doen, waarbij zij erachter kwamen dat er eigenlijk geen een wodka te vinden was met een soepele smaak, die niet het gevoel gaf dat je mond in brand stond. Beiden hadden ze al ervaring in de wijnbranche. Hier hebben ze al ervaring opgedaan met het fijnproeven van drank. Hieruit ontstond de uitdaging om een kwalitatieve wodka neer te zetten waar je echt ontspannen van kunt genieten.

Het recept van de wodka is tot stand gekomen door een lang proces van trail and error. De twee ondernemers hebben meerdere proeverijen met verschillende recepten opgezet. Uiteindelijk werd uit deze proeverijen een winnaar gekozen, waarmee uiteindelijk het productieproces officieel van start kon gaan. 

De wodka wordt gedistilleerd bij Herman Jansen, te Schiedam. Herman Jansen is al in 1777 opgericht en nu, zes generaties verder, nog steeds in handen van de familie. Samen met het vakmanschap van Herman Jansen konden de ondernemers een unieke, premium wodka op de markt brengen. Ook de plaats waar Herman Jansen gevestigd is, Schiedam, staat bekend om haar affiniteit met distilleren. Het staat dan ook wel bekend als het Nederlandse hart van distilleerderijen.