Beluga Noble Russian Vodka

Beluga vodka - Beluga wodka

Beluga Noble Russian Vodka is een wodka-merk wiens thuisbasis zich in Rusland bevindt. In de loop der jaren heeft Beluga zich ontwikkeld tot een wereldberoemde Russische wodka. Dankzij de goede kwaliteit en de grote ervaring binnen de markt heeft Beluga zijn welverdiende plaats geclaimd in de harten van wodka-liefhebbers over de hele wereld. 

Bij de zoektocht naar een geschikte distilleerderij is Beluga terecht gekomen bij de Mariinsk Distillery. De Mariinsk Distillery is opgericht in het jaar 1900 en bevindt zich in het hart van Siberië. Het gebied waar de distilleerderij staat, staat bekend als een van de schoonste milieus en rustigeste gebieden in Rusland. De makers van Beluga geloven dat deze eigenschappen van groot belang zijn voor het maken van de best mogelijke wodka. Daarnaast vinden zij dat échte Russische wodka ook echt alleen in Rusland geproduceerd kan worden.   

De Mariinsk Distillery wordt vandaag door andere spelers in de markt beschouwd als de nationale leider in de markt van Russische distilleerderijen. Deze status hebben zij te danken aan een aantal factoren. Allereerst maakt de Mariinsk Distillery gebruik van de nieuwste apparatuur en geavanceerde systemen die de kwaliteit van Beluga wodka moeten controleren en bewaken. Elke stap binnen het proces wordt nauwlettend in de gaten gehouden. De unieke geografische ligging van de distilleerderij geeft volgens de makers ook bijkomende voordelen aan de smaak van Beluga Noble Russian Vodka. De belangrijkste reden hiervan is het schone, pure water wat geput wordt uit de lokale Siberische artesische bronnen.

Water is het belangrijkste onderdeel in het productieproces van de Beluga wodka’s. De wodka bestaat namelijk voor 60% uit water. Het water wordt geput uit artesische bronnen in Siberië van tot wel 300 meter diep. Het tweede belangrijke onderdeel in de Beluga-formule is de samenstelling van malt. Dit wordt niet vaak gebruikt bij andere wodka’s. Dit komt omdat het gebruik van malt voor wodka erg arbeidsintensief is. Het laatste, maar zeker niet minst belangrijke onderdeel in het productieproces van Beluga is het rijpen. De wodka wordt minimaal 30 dagen gerijpt en voor sommige samenstellingen loopt dit op tot wel drie maanden.

 

Vodka van Beluga kopen

Wodka van Beluga koop je via Club Vodka. Ben je op zoek naar een Beluga vodka en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!