Windspiel Vodka

Windspiel Barrel Aged Potato Vodka 50CL

Een speciale Duitse vodka gerijpt in vaten.

€57,50

Windspiel vodka - Windspiel wodka

De oorsprong van Windspiel Manufaktor draagt een bijzonder verhaal met zich mee. Het begon allemaal met drie personen: Sandra Wimmeler, Denis Lönnendonker en Tobias Schwoll. Alle drie droomden zij van een autonome levensstijl. Dit bracht ze bij een boerderij, Weilerhof in Berlingen. Na een tijdje van het leven te hebben genoten op de Weilerhof kreeg Tobias de droom om aardappelboer te worden. Dit lukte uiteindelijk ook, ondanks de slechte grond in het gebied.

Op een avond waren de drie gin aan het drinken, toen Dennis een idee kreeg. Ze wilden zelf gin gaan maken met aardappelen in plaats van graan. In hun zoektocht naar de perfecte gin kwamen ze uit bij een distilleerder in Holger. Deze hielp ze om uiteindelijk tot de formule te komen voor Windspiel Premium Dry Gin.

Nadat de productie van de gin steeds grotere vormen begon aan te nemen, kwamen er ook plannen tot uitbreiding. Deze plannen kwamen in de vorm van Vodka. Het idee kwam om de pirolaardappelen te distilleren. Deze aardappelen hebben een hoog zetmeelgehalte en sterke smaak. Na het maken van de vodka was hij nog niet perfect. Er werd besloten de vodka in vaten op te slaan. Na een paar maanden te hebben gerijpt werd de vodka opnieuw getest en dit keer met succes. Dit is hoe de Windspiel Premium Barrel Aged Potato Vodka is ontstaan.