Belvedere; alle ins and outs over deze premium vodka

  • Geplaatst op
  • 0
Belvedere; alle ins and outs over deze premium vodka

Toen Belvedere in 1993 de Belvedere Vodka creëerde was dit allereerste luxury vodka van de wereld. Bij het produceren van deze eerste luxury vodka werd er niks aan het toeval overgelaten, werd er net zolang door gegaan tot de perfecte samenstelling en het perfecte rijpingsproces tot stand was gekomen en dat proef je. Met zijn zachte en pure smaak wordt de Belvedere Vodka, 26 jaar verder, in 2019 nog erg gewaardeerd en weet deze vodka zijn plekje in de vodka wereld nog steeds te verdedigen. Waar komt de Belvedere vodka vandaan? Hoe komt Belvedere aan zijn succes? Hoe wordt de Vodka geproduceerd? Welke uitvoeringen zijn er van de Belvedere Vodka? Dit zijn de vragen die wij in dit artikel voor jou gaan beantwoorden.

Waar komt Belvedere vodka vandaan?

Het is mogelijk dat je denkt dat deze vodka uit Wenen komt en dat is helemaal niet gek. De vodka is namelijk vernoemd naar het Belvedere paleis en als je zoekt op Belvedere Paleis komt direct het paleis van Wenen naar voren. Echter komt de Belvedere vodka uit Polen. Het Belvedere paleis waar met deze vodka op gedoeld wordt staat in Warschau. De Belvedere bestaat uit 100% Pools rogge en 100% natuurlijk water uit Polen. Zelfs alle ingrediënten van deze vodka zijn 100% Pools en bevatten geen ingrediënten uit een ander land. Deze Belvedere vodka is absoluut de Poolse trots in de vodka wereld.

 

Belvedere gebouw

 

Hoe komt Belvedere aan zijn succes?

Door de verbondenheid en de toewijding van het gehele team is Belvedere erkent door de “International Spirits Challenge”. Dit is de grootste en meest belangrijke vodka competitie in de wereld en heeft Belvedere Vodka in 2015, 2016 en 2017 uitgeroepen tot “Dé Vodka Producer van het Jaar”. Daarnaast heeft Belvedere als enige vodka in de wereld het “Luxury Butterfly Mark”. Dit keurmerk wordt uitgereikt aan de producenten die zich richten op positieve merkwaarden, kwaliteit en het waarborgen van het milieu.

 

Het team van Belvedere probeert Belvedere continu naar een hoger niveau te tillen en in te spelen op de seizoenen, op de wensen van de vodka drinkers en continu te blijven innoveren. Althans dat is wat Belvedere beloofd op haar website.

 

Hoe wordt de Vodka geproduceerd?

Belvedere is het resultaat van een 600 jaar oude Poolse traditie. Belvedere Vodka wordt geproduceerd in één van de oudste distilleerderijen van de wereld: Polmos Zyrardów. Deze distilleerderij maakt al sinds 1910 vodka, dit komt neer op meer dan 100 jaar aan ervaring.

 

In Polen gelden zeer strenge regels met betrekking tot het produceren van vodka. Zo moet de productie enkel en alleen plaatsvinden in Polen. Verder mogen er geen ingrediënten in verwerkt worden die niet vanuit Polen komen en mogen er geen toevoegingen, zoals suiker, aan toegevoegd worden. Op deze manier blijft de kwaliteit van de vodka gewaarborgd en is het oprecht de trots van Polen.

 

De Belvedere vodka bestaat daardoor enkel uit water en de Poolse graansoort Dankowskie. De vodka wordt tot wel vier keer gedistilleerd en komt zo tot zijn zachte en pure vodka smaak. De Belvedere is hierdoor zeer geschikt om te gebruiken in een cocktail.

 

Wat zijn de verschillende smaken van Belvedere Vodka?

Belvedere Vodka kent de Belvedere pure variant, de Belvedere Citrus variant en de Belvedere grapefruit variant. Alle varianten zijn prima om te gebruiken in een cocktail en in iedere zal de eigen unieke smaak duidelijk naar voren.

 

Naast de verschillende smaken bieden wij ook Belvedere Vodka aan in verschillende formaten. Deze formaten lopen tot een klein flesje van 20CL tot de grootste fles in ons assortiment met een inhoud van 6 liter aan Belvedere pure

 

Wil jij Belvedere Vodka kopen?

Koop eenvoudig jouw Belvedere online en betaal de goedkoopste prijs van Nederland! Uiteraard is het ook mogelijk om bij ons langs te komen in Dordrecht.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ervaar de voordelen! Zo ben jij altijd op de hoogte van onze aanbiedingen en ontvang jij €5,00 korting op je eerste bestelling!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.