Hoe kan ik vodka het beste bewaren?

  • Geplaatst op
  • 0
Hoe kan ik vodka het beste bewaren?

Wanneer je net iets te veel Vodka hebt ingekocht, voor bijvoorbeeld een feestje kan het natuurlijk zijn dat je vodka over hebt. Of je hebt gewoon een paar flessen op voorraad die je niet direct leeg drinkt. Belangrijk is dan dat je de geopende fles goed bewaart. Hoe bewaar je een open fles Vodka het beste? In dit artikel geven we je 4 tips. Na onze tips kan jij de geopende fles Vodka met een gerust hart opbergen.

Tip 1: Bewaar hem niet in de vriezer

Het is verstandig om de vodka in een koude ruimte te bewaren, maar dan wel in de koelkast. Wanneer je de fles vodka in de vriezer legt gaat de smaak verloren. De eerstvolgende keer dat jij een glas inschenkt, zal hij dus niet meer zo smaken als je gewend bent.

 

Wil jij de vodka toch echt in de vriezer bewaren? Doe dit dan met een goedkope fles vodka van de supermarkt, maar liever niet niet met een goede fles zoals een Grey Goose of 3 Kilos.

 

Tip 2: Houd de drank in dezelfde fles

Het is belangrijk om de Vodka in dezelfde fles te houden. Op deze manier kunnen er geen andere smaken in aanraking komen met de Vodka. De smaak blijft hetzelfde en zo kom jij bij het volgende drankje niet voor een verrassing te staan. Schenk je vodka dus niet over in bijvoorbeeld een karaf.

 

Tip 3: Bewaar de fles uit het zonlicht

Een fles vodka kun je goed in de koelkast bewaren. Bewaar je de fles buiten de koelkast? Zorg er dan voor dat dit een koele en droge plek is. Je kunt de vodka bijvoorbeeld bewaren in een kast zonder ramen. Een ander voorbeeld van een goede bewaarplek is onder je bed. Wanneer je vodka in een doos bewaard is er helemaal geen kans voor 'beschadiging' door zonlicht. Op alle koele plekken waar dus geen zonlicht aanwezig is, kun jij je vodka gerust bewaren.

 

Tip 4: Sluit de fles Vodka goed af

Bij het afsluiten van de fles zorg je ervoor dat de alcohol niet verdampt en dat de aroma niet vervliegt. Wederom zorg je er hierbij voor dat er geen bacteriën of andere smaken de fles binnen kunnen komen. Zorg er dus voor dat de fles goed afgesloten is.

 

Het bewaren van Vodka doe je zo

Na het lezen van deze tips kun jij de geopende fles Vodka met een gerust hart bewaren. Wil jij nog meer tips of weetjes lezen over Vodka? Volg ons dan op onze Instagrampagina, Facebookpagina en check regelmatig onze website!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.