Hoe leer jij goede vodka herkennen?

  • Geplaatst op
  • 0
Hoe leer jij goede vodka herkennen?

Vodka wordt door velen van ons gedronken, met name op feestjes of het uitgaansleven. Hier wordt de vodka vaak gemixt tot bijvoorbeeld een cocktail. Maar hoe herken jij een goede vodka? Wat is vodka precies en hoe worden de goede vodka’s van dit moment gemaakt? Je leest er alles over in dit artikel!

Wat is vodka?

Vodka is een kleurloze, heldere en zo goed als geurloze sterke drank. Dit drankje komt vermoedelijk uit Polen. Anderen beweren dat het in Rusland is ontstaan. Het is echter wel zo dat vodka letterlijk ‘watertje’ betekend in het Russisch. De alcohol wordt geproduceerd uit zetmeel of suiker. Het drankje kan tot wel 90% alcohol bevatten voordat het wordt verdund met water. Vandaar de naam ‘watertje’.

 

 

Op welke wijze wordt goede vodka gemaakt?

Vodka kan op een aantal manieren worden gemaakt. Het ingrediënt zetmeel of suiker is eigenlijk het enige vereiste ingrediënt. Zetmeel of suiker is namelijk benodigd om de alcohol te kunnen produceren. Gisten nemen de zetmeel of suiker op en stoten deze vervolgens uit als koolstofdioxide en alcohol. Een goede vodka wordt gemaakt van kwalitatief hoge producten die zetmeel of suikers bevatten. In Rusland werd vodka voornamelijk gemaakt uit aardappelen. Tegenwoordig worden door de goede vodka’s met meer precisie geproduceerd.

 

Zo maakt Grey Goose haar vodka alleen van de fijnste wintergraan, afkomstig uit Picardië. Deze regio in het noorden van Frankrijk kent een zeer vruchtbare grond. Bovendien wordt de vodka vijf keer gedestilleerd met een systeem dat alle onzuiverheden verwijderd. 

Ciroc Vodka daarentegen maakt haar wijn van de beste Franse Mauzuac Blanc en Ugni Blanc druiven. De Ugni Blanc druiven vinden in de eerste vier destillaties plaats. Dit gebeurt in een roestvrijstalen batch. De Mauzac Blanc druiven worden blijvend gedestilleerd in koper.

 

 

Het herkennen van een goede vodka

Over vodka wordt ook wel gezegd: ‘’Hoe minder smaak de vodka heeft, hoe beter deze is’’. Eigenlijk is dit best jammer. Hoe kan iemand dan genieten van een pure vodka? Dit is dan ook de reden waarom merken als Grey Goose en Ciroc Vodka smaken hebben geïntroduceerd. Met name Ciroc Vodka heeft hier uitstekend werk in verricht. De verschillende smaken komen hier goed hun recht.

 

Het is ieders eigen interpretatie van een wat een goede vodka is. De een vindt het fijn om een vodka te drinken met meer smaak. De ander heeft deze liever zo smakeloos mogelijk.

 

Het is dus op basis van smaak wat een goede vodka is. De premium vodka’s van goede kwaliteit. Je kan inderdaad stellen; hoe goedkoper de vodka, hoe korter en goedkoper het productieproces was. Neem een kijkje in ons assortiment en laat je blijvend verassen door het aanbod van Club Vodka!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.