Recept: Een cocktail met vodka en tonic

 • Geplaatst op
Recept: Een cocktail met vodka en tonic

Wie houdt er nu niet van een verfrissende gin-tonic op een warme zomerdag? Maar wat als we je vertellen dat er een cocktail is die de elegantie van een gin-tonic combineert met de extra pit van vodka? Maak kennis met de Vodka Tonic, een heerlijke cocktail die de smaakpapillen prikkelt en de perfecte twist geeft aan je drankjesrepertoire. In dit blog delen we alles wat je moet weten om deze verrukkelijke cocktail te bereiden en vergelijken we deze met de klassieke gin-tonic.

Over de Vodka Tonic Cocktail

De Vodka Tonic is een verfrissende en dorstlessende cocktail die het beste van twee werelden combineert: vodka en tonic. Deze cocktail is al lang geliefd in bars over de hele wereld vanwege zijn eenvoudige bereiding en heerlijke smaak. Net als de gin-tonic is de Vodka Tonic een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een lichte en verfrissende drank.

 

Recept voor de Vodka Tonic Cocktail

Ingrediënten:

 • 50 ml vodka
 • 150 ml tonic water
 • IJsblokjes
 • Schijfje gedroogde citroen of een partje gedroogde limoen voor de garnering

 

Instructies:

 1. Vul een hoog glas met ijsblokjes.
 2. Giet de vodka over de ijsblokjes.
 3. Top de cocktail af met tonic water.
 4. Roer voorzichtig om de smaken te mengen.
 5. Garneer met een schijfje citroen of een partje limoen.

En voilà, je Vodka Tonic is klaar om van te genieten!

 

 

Vodka Tonic vs. Gin-Tonic

Hoewel de Vodka Tonic en de Gin-Tonic veel overeenkomsten hebben, zijn er enkele belangrijke verschillen om in gedachten te houden:

 

 • Basisalcohol:
  De Gin Tonic wordt gemaakt met gin als basisalcohol, terwijl de Vodka Tonic, zoals de naam al doet vermoeden, vodka als hoofdingrediënt heeft.
 • Smaakprofiel:
  Gin heeft een complex smaakprofiel met kruidige en florale tonen, terwijl vodka een neutralere smaak heeft, waardoor de tonic en eventuele garneringen meer op de voorgrond treden.
 • Persoonlijke voorkeur:
  De keuze tussen een Gin-Tonic en een Vodka Tonic komt neer op persoonlijke voorkeur. Als je van een lichte en verfrissende drank houdt, is de Vodka Tonic wellicht meer jouw smaak.

 

De volgende keer dat je zin hebt in een verfrissende drank, overweeg dan eens een Vodka Tonic en ontdek hoe deze subtiele twist je smaakpapillen kan verrassen.

 

Met Club Vodka's uitgebreide assortiment vodka's, ben je klaar om je eigen Vodka Tonic avontuur te beginnen. Geniet en proost!

 

Onze top 3 vodka voor de Vodka Tonic cocktail, uitgekozen door onze experts: 

1. Beluga Vodka 

 

2. Belvedere Vodka 

 

3. Grey Goose Vodka