Pornstar Martini maken: Zo maak je de perfecte cocktail

 • Geplaatst op
Pornstar Martini maken: Zo maak je de perfecte cocktail

Of je nu een feestje geeft of gewoon een avondje thuis doorbrengt, de pornstar martini is een uitstekende keuze voor een cocktail. De combinatie van vodka, passievrucht en vanille maakt deze cocktail heerlijk zoet en toch verfrissend. Als je benieuwd bent naar het maken van deze iconische cocktail, lees dan verder voor ons recept en een beetje geschiedenis over de pornstar martini.

Pornstar Martini maken?

Wil jij weten hoe je een pornstar martini moet maken? Of je nu een feestje geeft of gewoon een avondje thuis doorbrengt, de pornstar martini is een uitstekende keuze voor een cocktail. De combinatie van vodka, passievrucht en vanille maakt deze cocktail heerlijk zoet en toch verfrissend. Als je benieuwd bent naar het maken van deze iconische cocktail, lees dan verder voor ons recept en een beetje geschiedenis over de pornstar martini.

Pornstar Martini recept

Ingrediënten

 • 50ml Vanille vodka
 • 20ml Passievruchtensap
 • 15ml Vanillesiroop
 • 10ml Limoncello
 • 1 eiwit
 • Passievrucht (voor garnering)

Instructies

 1. Vul een shaker met ijsblokjes.
 2. Voeg de vodka, passievruchtensap, vanillesiroop, limoncello en eiwit toe aan de shaker.
 3. Schud de shaker krachtig gedurende ongeveer 20 seconden.
 4. Zeef de cocktail in een martini-glas.
 5. Snijd de passievrucht doormidden en gebruik een lepel om de pulp in het glas te scheppen. Gebruik de andere helft als garnering.

 

Hoe maak je een pornstar martini?

Het maken van een pornstar martini is eigenlijk vrij eenvoudig. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je de juiste verhoudingen van de ingrediënten gebruikt en de cocktail goed schudt. Als je geen eiwit in je cocktail wilt, kun je dit ook weglaten. De passievruchtensap en vanillesiroop zijn echter essentieel voor de smaak.

 

Geschiedenis van de Pornstar Martini

De pornstar martini werd voor het eerst gemaakt door bartender Douglas Ankrah in het Londense Townhouse bar in 2002. Ankrah wilde een cocktail maken die zowel zoet als verfrissend was en daarom besloot hij passievrucht en vanille te combineren met vodka. De cocktail kreeg al snel veel bekendheid en werd een populaire drank in bars over de hele wereld.

 

Een lijst met 5 andere vodka cocktails

 1. Moscow Mule - vodka, gemberbier en limoen
 2. Bloody Mary - vodka, tomatensap en specerijen
 3. Lemon Drop Martini - vodka, triple sec, citroensap en suikersiroop
 4. White Russian - vodka, kahlua en room
 5. Espresso Martini - vodka, espresso en koffielikeur

Of je nu een fan bent van zoete cocktails of van klassieke drankjes, er is altijd wel een vodka cocktail die bij je past. Probeer deze iconische drankjes en ontdek je nieuwe favoriet!