Recept: bloody mary cocktail maken

 • Geplaatst op
Recept: bloody mary cocktail maken

In een wereld vol smaakexplosies en verfijnde drankjes is er één cocktail die de tand des tijds heeft doorstaan en altijd weer indruk maakt - de Bloody Mary met Vodka. Met zijn kruidige en hartige smaken is deze cocktail een waar genot voor de fijnproevers onder ons. In dit recept delen we de geheimen van het creëren van een heerlijke Bloody Mary met Vodka die je smaakpapillen zal veroveren.

Vandaag zullen we je begeleiden in de kunst van het maken van de Bloody Mary. Of je nu op zoek bent naar een oppepper na een lange dag of een spannende drank voor je feestje, de Bloody Mary is altijd een uitstekende keuze.

 

 

Ingrediënten Bloody Mary

 • 60 ml Premium Vodka
 • 120 ml Tomatensap
 • 15 ml Vers citroensap
 • 2-3 scheutjes Worcestersaus
 • 2-3 scheutjes Tabasco-saus (voeg meer toe als je van extra pit houdt)
 • Snufje zout
 • Snufje versgemalen zwarte peper
 • Snufje selderijzout
 • Optionele garnering: selderijstengel, schijfje citroen, olijven, augurk, cherrytomaatjes, etc.

 

 

Bereidingswijze Bloody Mary

 1. Vul een cocktailshaker of een glas met ijsblokjes.

 2. Voeg de vodka toe aan de shaker of het glas. Kies voor een kwaliteitsvodka om de beste smaak te garanderen. De vodka vormt de ruggengraat van deze cocktail, dus kies verstandig.

 3. Voeg het tomatensap toe aan de shaker of het glas. Het tomatensap vormt de basis van de Bloody Mary en voegt de kenmerkende smaak toe.

 4. Voeg het verse citroensap, de Worcestersaus en de Tabasco-saus toe. Deze ingrediënten voegen diepte en pittigheid toe aan de cocktail. Pas de hoeveelheid Tabasco aan op basis van je persoonlijke smaakvoorkeur.

 5. Voeg een snufje zout, versgemalen zwarte peper en selderijzout toe. Deze kruiden voegen een heerlijke smaakdimensie toe aan de cocktail.

 6. Sluit de cocktailshaker en schud krachtig gedurende ongeveer 15 seconden. Als je geen shaker gebruikt, roer dan stevig in het glas om alle ingrediënten goed te mengen.

 7. Vul een glas met ijsblokjes en giet de cocktail door een zeef in het glas om het ijs tegen te houden.

 8. Garneer de cocktail met een selderijstengel, een schijfje citroen, olijven, een augurk, cherrytomaatjes of andere gewenste garnering. Deze garnering voegt niet alleen visuele aantrekkingskracht toe, maar voegt ook extra smaken en texturen toe aan de cocktail.

 9. Roer de cocktail voorzichtig om de smaken te mengen en neem dan een slok. Laat de complexe smaakcombinatie van tomatensap, vodka en kruiden je smaakpapillen veroveren.

 

 

Geniet van je Weergaloze Creatie

Met dit recept voor een Bloody Mary met Vodka heb je alle ingrediënten in handen om een sensationele vodka cocktail te creëren. Geniet van elke slok en laat de kruidige en hartige smaken je zintuigen prikkelen. Verfijn het recept naar je eigen smaak en experimenteer met garneringen om de cocktail helemaal naar jouw wensen te maken. Proost op een heerlijke ervaring en geniet van deze iconische cocktail met een vleugje verfijning!

 

 

De Geschiedenis van de Bloody Mary

De oorsprong van de Bloody Mary is omgeven door mysterie en mythe. Sommigen beweren dat de cocktail werd uitgevonden in het beroemde Harry's New York Bar in Parijs, terwijl anderen geloven dat het zijn wortels heeft in de Verenigde Staten. Wat we wel zeker weten, is dat de Bloody Mary een favoriet is geworden in bars over de hele wereld, bekend om zijn complexe smaken en de mogelijkheid om je op te peppen na een lange dag.