Recept: De dirty martini cocktail

  • Geplaatst op
Recept: De dirty martini cocktail

Welkom bij Club Vodka, waar we je meenemen op een reis naar de verrukkelijke wereld van cocktails! Vandaag delen we ons heerlijke Dirty Martini Cocktail recept. Deze verleidelijke mix van vodka en olijvenap maakt indruk op elke smaakpapil. Lees verder om te ontdekken hoe je deze heerlijke cocktail kunt maken en je gasten kunt imponeren.

Het Perfecte Dirty Martini Recept

Een Dirty Martini is niet zomaar een cocktail; het is een kunstwerk in een glas. Met slechts een paar ingrediënten tover je een drankje tevoorschijn dat je smaakpapillen zal verrassen en verleiden. Ons recept begint met de basis: Premium Vodka, Martini Dry Vermouth en verse mediterrane olijven.

 

 

De Magie van de Ingrediënten

Laten we beginnen met de essentiële ingrediënten:

  • 50ml Premium Vodka
  • 10ml Martini Dry Vermouth
  • 10ml Sap van mediterrane olijven.
  • 2 Groene olijven
  • IJsblokjes

 

 

Het Geheime Recept

Nu je alle ingrediënten hebt, laten we het geheime recept onthullen:

  1. Het begint met het pletten van de olijven op de bodem van een mixglas. Dit proces geeft de cocktail een intensere olijvensmaak, waardoor elke slok doordrenkt is van de mediterrane flair.
  2. Vervolgens voeg je de Martini Dry Vermouth en de Premium Vodka toe, en hier begint de magie.
  3. Terwijl je voorzichtig roert met ijsblokjes, merk je hoe de aroma's zich vermengen en transformeren in een verleidelijke mix.
  4. Giet de cocktail ten slotte door een zeef in een martini glas, zodat je zeker weet dat eventuele olijfresten niet in je glas belanden. Dit is waar het kunstwerk tot leven komt, een perfect heldere en verleidelijke Dirty Martini, klaar om van te genieten.

 

 

De Finishing Touch

Om je Dirty Martini echt speciaal te maken, is de finishing touch cruciaal. Garneer je cocktail met een paar groene olijven aan een prikker. Deze olijven fungeren als een smaakvolle verrassing, een heerlijke tegenhanger voor de rijke en zoute tonen van de cocktail zelf. Terwijl je nip aan je Dirty Martini, laat je de olijven langs de rand van het glas glijden voordat je een hapje neemt. Het is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar de olijven voegen ook een extra smaakdimensie toe aan je cocktail. Een beetje likeur van de olijven vermengt zich met de drank terwijl je geniet van de unieke ervaring van deze klassieke cocktail.

 

 

De beste Vodka voor een Dirty Martini

Vodka is een uitstekende basis voor cocktails, zo ook voor de Dirty Martini. Wij adviseren om een Premium Vodka te gebruiken, zoals één van deze 3:

 

Grey Goose 70CL

 

Nemiroff De Luxe Vodka 70CL

 

Ciroc Vodka Ultra Premium 70CL

 

Zin in een andere Vodka Martini cocktail? Probeer dan eens de 007 cocktail.