30.000 liter ijsbergwater voor productie vodka gestolen in Canadees dorp

  • Geplaatst op
  • 0
30.000 liter ijsbergwater voor productie vodka gestolen in Canadees dorp

Ijsbergwater wordt bij sommige vodka's gebruikt als basis voor de vodka. In Canada is op het eiland Newfoundland in het kustplaatsje Port Union maar liefst 30.000 liter ijsbergwater gestolen uit opslagtanks. Een opmerkelijke diefstal. Het motief van de dieven is vooralsnog dan ook onbekend.

IJsbergwater is erg gewild omdat het ontzettend zuiver is. Doordat het zo zuiver is gebruiken vodka-producenten het graag voor de productie van vodka. Voor de productie van andere sterke dranken maar ook cosmetische producten wordt ook ijsbergwater gebruikt. Ijsbergwater wordt ook puur verkocht, als luxe product.

 

Het gestolen ijsbergwater is wel degelijk geld waard. De straatwaarde van de buit zou tussen de 9.000 en 12.000 Canadese euro's waard. Dit is omgerekend ongeveer 6.000 tot 8.000 euro. Voor de diefstal zou een tankwagen ingezet kunnen zijn.

 

Men begrijpt niet wat de daders met het water willen. Niet alleen is het lastig te verkopen, tijdens transport kan het ook al snel vervuild raken. Daarna verliest het zijn waarde. De eigenaar van Iceberg Vodka reageerde geschokt in de media. Hij gaf aan dat ze zich nauwelijks konden beseffen dat hun vodka echt gestolen was. Het water wordt slechts één keer per jaar geoogst en is daarom een enorm kostbaar goed voor het bedrijf. De productie van Iceberg vodka zal volgens de eigenaar gewoon door blijven gaan.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.