Fles vodka kopen? Wij zetten de beste flessen wodka op een rijtje

  • Geplaatst op
  • 0
Fles vodka kopen? Wij zetten de beste flessen wodka op een rijtje

In dit artikel kijken we naar de beste wodka's die je kunt kopen. We hebben drie goede vodka's voor je geselecteerd.

Grey Goose Vodka 1 Liter

grey goose 1 liter

 

Grey Goose vodka wordt gemaakt in Frankrijk en dankzij het gebruik van de beste natuurlijke ingrediënten behoort deze vodka tot de premium wodka’s. Sidney Frank (oprichter en CEO van het bedrijf) had het idee om een luxe wodka te ontwikkelen voor de Amerikaanse markt. Hij werkte samen met François Thibault, een Franse Maître de Chai uit het Cognacgebied. Hier is het merk ook naar vernoemd, er komen veel ganzen voor in de Cognacstreek. Een jaar nadat Grey Goose op de markt kwam, in 1998, werden ze door het Beverage Testing Institute al verkozen tot best smakende wodka ter wereld.

 

Grey Goose Vodka wordt vijf keer gedistilleerd en hierdoor krijgt het zijn elegante, frisse en zachte smaak. Dit is dan ook de reden dat je hem puur kan drinken, maar in een cocktail of als mixdrankje is het ook heerlijk. Er zijn ook andere formaten Grey Goose, deze kan je vinden op de Grey Goose pagina.

 

Belvedere Pure 1,75 Liter

belvedere vodka

 

Belvedere Vodka is een Pools merk en toen het in 1993 werd gecreëerd, werd het verkocht als de eerste premium wodka ter wereld. De afbeelding op de fles is het Belvedèrepaleis in Polen, waarnaar de vodka is vernoemd. Belvedere Vodka is gemaakt van 100% Pools rogge en vier keer gedistilleerd, waardoor het een rijke en zachte smaak heeft met tonen van vanille. Belvedere Vodka is in 2015, 2016 en 2017 uitgeroepen tot “Dé Vodka Producer van het Jaar”. Dit wordt uitgereikt aan producenten die zich richten op positieve merkwaarden, kwaliteit en het waarborgen van het milieu. De distilleerdij waar deze vodka wordt gemaakt, Polmos Zyrardów, is de oudste distilleerdij van de wereld. Deze distilleerdij maakt al sinds 1910 vodka. In Polen gelden er strenge regels voor het produceren van vodka, dit is dan ook de reden dat er geen suiker in de vodka is toegevoegd.

 

Deze fles is ook verkrijgbaar in andere formaten, deze zijn terug te vinden op de Belvedere pagina.

 

Ciroc Vodka Ultra Premium 1 Liter

ciroc vodka

In tegenstelling tot Grey Goose en Belvedere, wordt Ciroc Vodka niet van granen gemaakt. Deze vodka wordt namelijk gemaakt van druiven uit de regio Charente-Maritime in Frankrijk, dit maakt de Ciroc Vodka uniek en erg smaakvol. De vodka wordt vijf keer gedistileerd om de hoge kwaliteit te verzekeren. De naam CÎROC  komt van het Franse woord cime, wat piek of top betekent en van het Franse woord roche, wat rots betekent. Dit is een verwijzing naar de wijngaarden van de Gaillac-regio waar de Mauzac-druiven worden geteeld. Voor meer formaten en smaken van Ciroc kan je een kijkje nemen op de Ciroc pagina.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.