(0)

Is Vodka geschikt voor vegans? Wij vertellen jou wat je moet weten

  • Geplaatst op
  • 0
Is Vodka geschikt voor vegans? Wij vertellen jou wat je moet weten

Een veganistische levensstijl wordt steeds eenvoudiger, omdat er meer rekening wordt gehouden met veganisten. Als veganist eet je namelijk geen dierlijke producten, zoals kip, rund, zuivel en honing. Er valt dus veel eten en drinken weg uit de standaard supermarkten. Maar een veganistische levensstijl gaat veel verder dan enkel het vermijden van zuiveldranken en dieronvriendelijke maaltijden. Veel alcoholische dranken bevatten namelijk ook dierlijke producten of zuivel. Uiteraard willen wij dat ook veganisten kunnen genieten van een goed glas Vodka. Daarom vertellen wij wat jij moet weten over Vodka voor vegans!

Is het productieproces van vodka veganistisch?

Het productieproces van vodka bestaat uit twee onderdelen het filteren en het distilleren. vodka wordt gedistilleerd uit ingrediënten met een basis van suiker of zetmeel. Tegenwoordig gaat het over het algemeen met graan, rogge of zetmeel uit aardappelen. Tevens kan de vodka ook worden gedistilleerd met sojabonen, suikerbiet of rijst. Tot zover is de vodka dus ook bestemd voor de veganisten.

Is alle vodka vegan friendly?

Sterke drank is over het algemeen “vegan friendly”, oftewel geschikt voor de veganisten onder ons. Dit komt omdat de drank helder en puur is en niet bewerkt hoeft te worden met verschillende (ondierlijke) producten. Echter geldt niet alleen voor de vodka’s zonder smaaktoevoeging. Een voorbeeld is de Royal Dragon Elite Chocolate Vodka. Chocolade wordt gemaakt met behulp van cacaoboter, suiker, cacaomassa en melkpoeder. We gaan hier uit van het productieproces van melkchocolade. Waar de cacaoboter geschikt is voor veganisten, is de melkpoeder niet “vegan friendly”. Deze vodka is dus niet geschikt voor veganisten. Een Royal Dragon Vodka die wel geschikt is voor veganisten is de Royal Dragon Elite Watermelon. Tevens is deze watermelon vodka erg geschikt als basis voor een zomerse cocktail door de verfrissende smaak van de watermeloen. Dit maakt deze vodka ook een prima verjaardagscadeau voor een veganist.

Doe de vodka vegan check

Ook al zijn de meeste vodka’s puur en geschikt voor veganisten, het is als veganist verstandig om de labels altijd te controleren en desnoods contact op te nemen met de slijterij, of waar mogelijk met de distilleerderij zelf. Let er wel op dat niet altijd alle informatie over het productieproces op het label staat aangezien dit niet wettelijk verplicht is. Hierdoor kan de drank toch veganistisch ogen, terwijl hij dit niet is. En anders zijn er op internet diverse sites te vinden waar informatie te vinden is over of deze drank al dan niet vegan friendly is.

Vodka is vegan friendly

Het is dus duidelijk dat vodka een prima alcoholische drank is voor iemand met een veganistische levensstijl. Let echter wel op de vodka’s met een smaakje. Ben jij veganist en heb jij nog een tip of mis je bepaalde informatie? Laat het ons weten in de reacties of neem contact met ons op via [email protected] Vond je dit nu een heel leuk artikel? Volg ons dan op Instagram en Facebook  en blijf altijd op de hoogte!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden