Wat is de geschiedenis van Vodka? Wij vertellen het je

  • Geplaatst op
  • 0
Wat is de geschiedenis van Vodka? Wij vertellen het je

Waar Vodka precies vandaan komt, wordt tot hedendaags nog steeds over gediscussieerd. Vodka is vooral bekend uit de landen Rusland, Finland en Polen. Hoewel we het niet zeker weten, zeggen velen dat Vodka voor het eerst is gezien in Rusland. Hoe de geschiedenis van de Vodka er voor de rest uit ziet, vertellen we in dit artikel. Benieuwd naar het verhaal? Lees dan verder!

De eerste Vodka

Vodka is een heldere drank met een best hoog alcoholpercentage. De naam is een Russisch woord en de Nederlandse vertaling is water. Men zegt dat er al voor 1400 Vodka werd gemaakt, in die tijd werd deze sterke drank gemaakt van druivenmost. Destijds had het maar een alcoholpercentage van 14%. Inmiddels ligt dit tussen de 35 en 70%, een flinke verhoging kan je wel zeggen. Maar hoe werd de Vodka een sterke drank? Dat lees je in de volgende alinea.

 

Hoe werd Vodka een sterke drank?

De Vodka werd een sterke drank door de uitvinding van het destilleerproces. Dit proces werd pas aan het eind van de Middeleeuwen ontdekt. Men ontdekte in deze tijd dat wanneer je de alcohol tot een bepaalde hoogte verwarmd, de drank sneller dan water verdampte. De damp die werd opgevangen, werd vervolgens afgekoeld en was daarna weer een vloeistof geworden met een hoger alcoholpercentage. Dit wordt ook wel het destillaat genoemd. Door deze ontdekking, ging men experimenteren met deze drank op basis van verschillende producten. Dit zijn producten zoals bijvoorbeeld suikerriet en graan. Deze techniek werd na zeggenschap verspreid van Oost-Europa door monikken die dit proces al eerder hadden gedaan in het westen van Europa. Vodka werd in de landen Polen, Rusland en Finland een populaire drank. Doordat de vraag toenam, begon er in de Vodka-industrie een bloei te komen. In sommige plaatsen stonden er wel 500 stokerijen in het einde van de 16de eeuw.

 

Vodka: een populaire drank

De Vodka werd steeds populairder, na de Tweede Wereldoorlog hadden de mensen zogezegd de smaak te pakken. Tegenwoordig is Vodka dan ook nog steeds één van de populairste dranken. Jaarlijks wordt er wereldwijd zo rond de 4,5 miljard liter aan Vodka gedronken. Dit wordt het meest gedaan in Rusland. In het jaar 2006 werd er zelfs geconstateerd dat maar liefst 2,5 miljoen Russen aan deze drank verslaafd werden. Vodka kent dan ook een lange geschiedenis. Daardoor is Vodka ook te verbinden met Rusland.

 

Ben je zelf een Vodka liefhebber of drink je zo nu en dan een lekker drankje? Ga dan naar onze website Club Vodka en bekijk ons gehele assortiment.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.