Wat zijn de beste Vodka’s van 2018?

  • Geplaatst op
  • 0
Wat zijn de beste Vodka’s van 2018?

Als Vodka liefhebber weet jij ongetwijfeld welke merken er bestaan en welke jouw favoriet is. Klopt dit ook met de Vodka’s die verkozen zijn tot de beste van 2018? Ieder jaar worden de Vodka awards uitgereikt voor de verschillende soorten Vodka. Speciaal voor jou hebben wij onderzocht welke Vodka’s in 2018 zijn uitgeroepen tot de beste per categorie. Dit zijn de beste Vodka’s van 2018 voor jou op een rij.

De beste Flavoured Vodka 2018

Deze prijs werd uitgereikt aan de French Vanille Vodka van Ciroc. De heerlijke vanille wordt gecreëerd in het mooie Madagaskar. Door het zoete van de vanille is dit een geschikte Vodka om te mixen voor de lekkerste cocktails. Naast de vanille variant heeft het Vodkamerk Ciroc nog meer verschillende smaken, zoals: perzik, kers, ananas en appel.  Tijdens de awards werd het volgende gezegd over de winnende flavoured Vodka French Vanille: "Lovely toffee round nose, true talking quality. Vanilla and caramel taste. Well balanced."

 

De beste Varietal Vodka 2018

Een Varietal Vodka is een Vodka die van specifiek één ingrediënt is gemaakt. Sheep Whey Vodka mocht deze prijs mee naar huis nemen. De Sheep Whey Vodka wordt geproduceerd door de Hartshorn Distilleerderij in Australië. De Hartshorn Distilleerderij is de allereerste distilleerderij ter wereld die haar Vodka produceert vanuit hun eigen schapen weide. In het geval van Sheep Whey is deze schapenwei dus het specifieke (varietal) product. Tevens zorgt de schapenwei er ook voor dat hun product ontzettend uniek is.  Over deze Vodka werd het volgende gezegd tijdens de awards: "Sweet on the nose. Mild fruity notes, caramel and sweet buttery taste. Gentle spicy finish."

Deze prijs is niet de enige prijs die Harthorn heeft gewonnen. Hun huisgemaakte Gin viel ook ontzettend in de smaak.

 

Pure Neutral Vodka award

Deze award werd uitgereikt aan een distilleerdij uit Litouwen genaamd Stombro. Deze distilleerderij won deze award met hun Lithuanian Vodka Gold. Op de uitreiking van de awards werd het volgende gezegde over de winnaar: "Creamy aromas. Mild fruitiness, delicate spice flavours. Rich and spicy finish. Well balanced with a long finish." Dan kunnen we het er maar over één hebben en dat is natuurlijk de Lithuanian Vodka Gold.

 

Beste Nederlandse Vodka

Ook Nederland doet het goed op het gebied van produceren van Vodka. De Nederlandse Vodka Bong werd uitgeroepen tot beste Nederlandse Vodka. Bong wordt geproduceerd door distilleerderij Melchers. Over deze Vodka werd de volgende uitspraak gedaan op de uitreiking "Clean. Earthy and grainy notes with touch of toffee, vanilla and cocoa sweetness. Medium to full-bodied finish."

 

Zin in een goed glas Vodka?

Ontdek welke Vodkamerken tot ons ruime assortiment behoren. Zo hebben wij veel soorten Flavoured Vodka, maar ook Premiun Vodka’s. Wil je iemand verrassen dan hebben wij ook daarvoor hele mooie speciala Vodka’s.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Vodka door ons te volgen op Instagram of Facebook.

Wat ons nu nog rest te zeggen: Ypa.(Proost)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.